Zoeken
Stories – Story

Een zaadlozing krijgen

Een zaadlozing krijgen
#7

Tijdens de puberteit krijgen jongens voor het eerst een zaadlozing, ongeveer tussen de 12 en 14 jaar. Maar dat kan ook eerder of later zijn, dus maak je geen zorgen als je heel vroeg of pas laat voor het eerst een zaadlozing hebt. Voortaan komt er dan zaad (sperma) uit je piemel als je klaarkomt.

piemel zaadlozing illustratie

Natte droom

Sommige jongens krijgen hun eerste zaadlozing als ze klaarkomen bij masturberen en sommige jongens ’s nachts als ze slapen. Dan noem je het een ‘natte droom’. Je piemel wordt dan stijf terwijl je slaapt. Bijvoorbeeld doordat je iets spannends droomt of gewoon zomaar. Dan komt er wat sperma uit je piemel waardoor je onderbroek en je bed een beetje nat zijn als je wakker wordt.

Luister hier naar de podcasts van Kamil en Dimitri over hun eerste natte droom.

natte droom illustratie

Sperma

Vanaf je eerste zaadlozing komt er als je klaarkomt een beetje wit, plakkerig vocht uit je piemel. Dat vocht heet sperma. In het sperma zitten je zaadcellen.

Wil je meer weten over een eerste zaadlozing? Kijk dan naar dit filmpje.

Vruchtbaar

Als je met je piemel in de vagina van een meisje gaat en je komt klaar, dan komen jouw zaadcellen in haar vagina en baarmoeder. In één druppel sperma zitten wel 120 miljoen zaadcellen! Als één van die zaadcellen dan de eicel van het meisje bevrucht dan raakt het meisje zwanger. Vanaf je eerste zaadlozing ben je dus vruchtbaar.
Hoeveel sperma eruit komt verschilt per persoon en per keer. Bij de één is het een theelepel vol, bij de ander vier theelepels. Als je net een zaadlozing hebt gehad, dan komt er de tweede keer minder uit.

sperma illustratie

 

Stories

Gerelateerd

Bekijk ook onze andere stories over de puberteit

Alle stories

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.